Bastionul Țesătorilor din Brașov va găzdui și anul acesta proiectul cultural al Muzeului Județean de Istorie Brașov inspirat intitulat „Bastionul Artiștilor”. A fost desemnat proiectul cultural al anului în Brașov.

 

Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean Brașov, ne-a confirmat astăzi faptul că proiectul cultural „Bastionul Artiștilor”, început în urmă cu doi ani, va fi continuat și în acest an, cu toate că bastionul în sine a fost retrocedat către Biserica Evanghelică, parohia Brașov.



Între instituția muzeală și biserică urmează a fi semnat un contract de asociere în participațiune, prin care autoritățile județene (în speță Consiliul Județean Brașov) se obligă să asigure întreținerea monumentului istoric, iar biserica să permită continuarea activităților cultural-artistice demarate de muzeu.

Pentru proiectul „Bastionul Artiștilor”, Muzeul Județean de Istorie Brașov a câștigat premiul „Proiectul cultural al anului 2020-2021”.

Este vorba despre concerte de muzică, spectacole de teatru și chiar de film, pe care le poți privi de sus, la propriu, conform motto-ului „Dacă vă place arta, puteți să ne priviți de sus”. Dar, dincolo de jocul de cuvinte, aș vrea să cred că sus poate fi o stare înălțătoare, pentru că arta alină orice suflet.

 


Mai multe detalii puteți afla aici: https://www.facebook.com/bastionulartistilor.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii