De mâine, jumătate din angajații Castelului Bran nu mai au loc de muncă

48 din cei 115 de angajați actuali ai Castelului Bran au fost concediați de către conducerea obiectivului turistic și își vor înceta activitatea cu începere de mâine, 1 octombrie. Situația este cauzată de criza Covid-19, care a generat pierderi extrem de mari în întreagul domeniu turistic.

Castelul Bran funcționează în prezent la 10% din capacitatea turistică înregistrată în anii anteriori, asta în condițiile în care primele 2 luni ale anului 2020 aduseseră o creștere cu 30% a numărului de vizitatori, față de aceeași perioadă a anului trecut.  Dar turiștii străini – principala categorie-țintă – nu au mai putut ajunge la ”Castelul lui Dracula” anul acesta, din cauza contextului international și a restricțiilor de deplasare.

În 2018 castelul a fost vizitat de peste un milion de turişti, a înregistrat vânzări de aproape 7 milioane de euro și un profit de 3,4 milioane de euro. De la 1 octombrie, doar 67 de angajaţi vor mai rămâne la castel. Avantajul turistului român este că acum obiectivul poate fi admirat fără a mai fi nevoit să aștepte la cozile uriașe din anii precedenți.


Informațiile au fost preluate de aici. Conducerea Castelului Bran nu a putut fi contactată până la această oră, pentru a confirma situația.

Construit inițial din lemn, de către cavalerii teutoni, între 1211 – 1225, și refăcut apoi din piatră 150 de ani mai târziu, Castelul Bran a fost retrocedat în 2009, fiind acum în administrare privată. În timp, a devenit un simbol reprezentativ al României în străinătate, fiind asociat – din motive comerciale – cu legendarul personaj Dracula creat de Bram Stoker.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii