48 din cei 115 de angajați actuali ai Castelului Bran au fost concediați de către conducerea obiectivului turistic și își vor înceta activitatea cu începere de mâine, 1 octombrie. Situația este cauzată de criza Covid-19, care a generat pierderi extrem de mari în întreagul domeniu turistic.
Castelul Bran funcționează în prezent la 10% din capacitatea turistică înregistrată în anii anteriori, asta în condițiile în care primele 2 luni ale anului 2020 aduseseră o creștere cu 30% a numărului de vizitatori, față de aceeași perioadă a anului trecut. Dar turiștii străini – principala categorie-țintă – nu au mai putut ajunge la ”Castelul lui Dracula” anul acesta, din cauza contextului international și a restricțiilor de deplasare.
În 2018 castelul a fost vizitat de peste un milion de turişti, a înregistrat vânzări de aproape 7 milioane de euro și un profit de 3,4 milioane de euro. De la 1 octombrie, doar 67 de angajaţi vor mai rămâne la castel. Avantajul turistului român este că acum obiectivul poate fi admirat fără a mai fi nevoit să aștepte la cozile uriașe din anii precedenți.
Informațiile au fost preluate de aici. Conducerea Castelului Bran nu a putut fi contactată până la această oră, pentru a confirma situația.
Construit inițial din lemn, de către cavalerii teutoni, între 1211 – 1225, și refăcut apoi din piatră 150 de ani mai târziu, Castelul Bran a fost retrocedat în 2009, fiind acum în administrare privată. În timp, a devenit un simbol reprezentativ al României în străinătate, fiind asociat – din motive comerciale – cu legendarul personaj Dracula creat de Bram Stoker.
0 Comentarii
Așteptăm să ne împărtășești opinia ta, cu convingerea că știi deja regulile de conduită care se aplică și în viața reală și în on-line.